RUBRICA PACIENTULUI
PROIECTE ŞI PROGRAME
CADRU INSTITUŢIONAL

Laborator unic de radiologie şi imagistică medicală

s Echipa

s Servicii

s In sectii:

s Reechiparea sectiei de radiologie din cadrul Spitalului Municipal Onesti s-a realizat în cadrul programului national de reabilitare a cabinetelor de radiologie medicala demarat în 1999. Pensionarea vechilor aparate de radiologie era solicitata, la acea vreme cu insistenta de medici întrucât acestea erau depâsite fizic si moral de mult timp si constituiau un potential pericol pentru sanatatea pacientilor si, în special, a personalului din sectiile de radiologie.

s Spitalul onestean a primit echipamente de radiologie medicala fabricate dupa anul 2000: Un aparat Philips cu amplificator de imagine pentru radiografie si radioscopie (unic în judetul Bacau – permite efectuarea radiografiilor de înalta precizie), trei aparate Siemens, din care unul cu amplificator de imagine destinat interventiilor ortopedice, un aparat tip combigraf pentru radiografie . Totodata, radiologii onesteni dispun de doua aparate radiologice mobile care, la nevoie, pot fi deplasate fie la camera de garda primiri urgente, fie la bolnavii din alte sectii care sunt nedeplasabili sau, în caz de calamitati, situatii speciale, etc. poate functiona si într-un cort de campanie. Pe lânga acestea, sectia de radiologie dispune de doua laboratoare automate pentru developare.

s Dotarea cu aparatura noua, a generat personalului din sectia de radiologie, un sentiment de siguranta, echipamentele fiind securizate si autorizate de CNCAN.

s Sectia de radiologie a spitalului onestean asigura permanenta 24 de ore din 24 pentru urgente si stationar si deserveste întreaga zona a Vaii Trotusului de la Moinesti, Comanesti pâna la Adjud. Sunt asigurate si servicii radiologice si pentru pacientii din ambulatoriu, zilnic intre orele 08.00-20.00.

sus
telefon spital onesti0234 323 111 locatie Locaţies