RUBRICA PACIENTULUI
PROIECTE ŞI PROGRAME
CADRU INSTITUŢIONAL

Compartimentul Primiri Urgente

- Spitalul Municipal Onesti va avea un nou compartiment de primiri urgente

Investitia se realizează cu fonduri de la Consiliul Judetean (95%) si bugetul local (5%)
lucrările sunt în derulare şi se vor finaliza în 2016

s Sectie de Urgente de nivel national la Spitalul din Onesti. Valoarea investitiei este de peste 1,5 milioane de euro.
s Spitalul Municipal Onesti va avea in curand unul din cele mai moderne Compartimente de Primiri Urgente (CPU) din tara. Lucrarile de modernizare si extindere a actualei sectii Urgente de la spitalul onestean au demarat dupa ce, pe 31 iulie 2015, a fost semnat contractul de executie a lucrarilor.
s Noul Compartiment de Primire Urgente de la Onesti are ca model sectia de Urgente de la Spitalul Judetean de Urgenta Mures. Acest lucru a fost posibil datorita ministrului secretar de stat Raed Arafat. Cand i s-a prezentat proiectul de modernizare si extindere a CPU Onesti, dr. Raed Arafat a avizat ca Spitalul din Onesti sa beneficieze de o sectie de Urgente dupa modelul celei de la Tg. Mures, astfel incat la Onesti va functiona, din 2016, una din cele mai moderne sectii de profil din tara.
s Valoarea totala a lucrarilor de modernizare si extindere a CPU Onestii este de aproape opt milioane de lei, adica de peste 1,5 milioane de euro.
s Finantarea este asigurata de Consiliul Judetean Bacau in proportie de 95 %, diferenta revenind Consiliului Local Onesti.
s Durata de executie a lucrarilor, conform contractului, este de 12 luni.
s Semnarea contractului de executie si inceperea lucrarilor la noul Compartiment de Primire Urgente de la Spitalul Municipal Onesti au fost marcate printr-o conferinta de presa organizata la sediul Primariei Onesti, marti, 25 august. La conferinta de presa au participat, alaturi de primarul interimar Alexandru Cristea, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Laurentiu Neghina, ca intiator al proiectului, viceprimarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc, Ionut Tenie, city manager al Primariei Onesti, si managerul Spitalului Onesti, dr. Oana Secara.
s Acestia au subliniat faptul ca investitia de la Onesti este menita sa asigure asistenta medicala de urgenta, la standarde inalte, pentru peste 150.000 de locuitori ai Onestiului si ai localitatilor de pe Valea Trotusului.


Conferinţa de presă susţinută cu ocazia semnarii proiectului.

cpuStadiu execuţie


23 octombrie 2015

sus
telefon spital onesti0234 323 111 locatie Locaţies