O noua interventie chirurgicala ortopedica, in premiera pentru Spitalul Municipal Onesti

🦾𝐎 𝐧𝐨𝐮𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐚̆ 𝐨𝐫𝐭𝐨𝐩𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 𝐎𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, a fost realizată în această lună, la un pacient de 50 de ani, care a beneficiat de protezarea umărului drept.
Dacă artroplastiile de şold și genunchi, sunt intervenții de mare amploare dar frecvent realizate la spitalul nostru, 𝙖𝙧𝙩𝙧𝙤𝙥𝙡𝙖𝙨𝙩𝙞𝙖 𝙩𝙤𝙩𝙖𝙡𝙖̆ 𝙙𝙚 𝙪𝙢𝙖̆𝙧 𝙞𝙣𝙫𝙚𝙧𝙨𝙖𝙩𝙖̆ este o intervenție de înaltă complexitate, fiind prima de acest tip.
Pacientul a fost externat cu o stare generală bună, cu durerile ameliorate, urmând proceduri de kinetoterapie, revenind la activitățile cotidiene ce înainte de intervenție erau grevate de dureri și impotenta funcțională severă.
Costurile legate de intervenția chirurgicală și implanturi au fost suportate integral de Spitalul Municipal Onești și Casa de Asigurări de Sănătate.
Echipa chirurgicală a fost formată din 👨‍⚕️𝐝𝐫. 𝐂𝐨𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮, 𝐝𝐫. 𝐃𝐢𝐧𝐮 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐞𝐥 𝐚𝐬̧. 𝐂𝐞𝐨𝐛𝐚𝐧𝐞𝐥 𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐢𝐚𝐫 𝐚𝐧𝐞𝐬𝐭𝐞𝐳𝐢𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐝𝐫. 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢𝐥𝐨𝐯 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚
🩺 În cadrul secției de ortopedie se realizează intervenții chirurgicale de endoprotezare şold, genunchi, umăr dar și tratamentul chirurgical și ortopedic al traumatismelor (fracturi, luxații, entorse, etc), cura chirurgicală Hallux Valgus, sindrom tunel carpian, contracturi Dupuytren.
Totodată există deja o experienţă în chirurgia artroscopica a genunchiului, umărului, gleznei realizându-se intervenții de reconstrucții artroscopice de ligament încrucişat anterior, revizii de ligamentoplastii, sutura coafa rotatorie.
SUS