• Echipa
  • Despre sectie
https://spitalonesti.ro/wp-content/uploads/2022/08/dr.png

NEUROLOGIEDr. BRATU ADRIAN

MADIC SPECIALIST

https://spitalonesti.ro/wp-content/uploads/2022/08/doctorita.png

NEUROLOGIEDr. BEJENARIU OANA

MADIC SPECIALIST

https://spitalonesti.ro/wp-content/uploads/2022/08/dr.png

NEUROLOGIEDr. ENASCUTA ANA-MARIA

MADIC SPECIALIST

De la înfiinţarea Spitalului Municipal Oneşti, în 1967 şi până în prezent, funcţionează secţia de NEUROLOGIE cu ambulatoriul său de specialitate. Pionierul, primul medic al secţiei, a fost d-l dr. Petru Opariuc, întruchiparea competenţei, vivacităţii, puterii de muncă şi daruirii profesionale.

Colectivul secţiei, alături de cei trei medici, este format din noua cadre medii, 12 infirmiere bine pregătite profesional, cu multă experienţă, vechimea în muncă fiind între 5 şi 35 ani.

Pentru noi aici este a doua casă, dedicaţi fiind omului care suferă, dar care speră că se va însănătoşii cu ajutorul nostru.

Bolile vasculare au morbiditatea şi mortalitatea cea mai mare în patologia generală.

În secţia NEUROLOGIE, cazurile internate sunt foarte grave, bolnavii sunt în marea lor majoritate persoane în vârstă care au cumulat în timpul vieţii hipertensiune, cardiopatie, diabet zaharat, boli renale, cancere, arteriopatie, etc., corolor nefast în care accidentul vascular cerebral devine adesea punctul culminant şi dramatic al existenţei acestor oameni.

Pentru aceştia ne straduim noi cu profesionalismul, priceperea şi dăruirea noastra.

Suntem o uzina vie, permanent, secundă de secundă aici, pentru suferinta dumneavoastră, şi lupta noastră este fară preget pentru a o curma.

Specialitatea noastră înseamnă în prezent 80% urgente.

Răspunsul nostru la solicitări este promt pentru că fiecare minut contează, pentru ca bolnavului în stare critică să-i dăruim ziua de mâine şi tot restul vieţii.

Nu este uşor. Fiecare pacient îsi are propria boală, propria evoluţie şi propriul răspuns la tratament. O supraveghere atentă, continuă şi o conduită terapeutică de cel mai înalt profesionalism contribuie la salvarea vieţii.

În ultimii ani a devenit performantă dotarea cu aparatură pentru investigaţii începând cu laboratorul, explorările funcţionale, serviciul Radiologie unde dispunem de un ecograf Doppler, cerebral, cardiac, periferic unde colegii noştrii specialişti contribuie alături de noi cu toată competenţa lor profesională la stabilirea diagnosticelor.

Nu în ultimul rând existenţa în cladirea spitalului a tomografului computerizat, este absolut necesară în diagnosticarea accidentelor vasculare, tumorilor, traumatismelor – cu date rapide şi utile de supercalitate.

Neurologia se ocupă de multiple afecţiuni ale creierului numite encefalopatii, ale maduvei spinării numite miopatii, ale nervilor periferici – neuropatii, ale sinapsei neuromusculare – miastenii si sindroame miastenice, ale muşchilor- miopatii.

Aceste afecţiuni au etiologii diverse, cauze de natură genetică, ereditară, infecţioasă, cardiacă, endocrinologică, şi orice alte afecţiuni ale oricărui organ pot da complicţii neurologice.

Sunt mii de boli pe care le putem depista în secţia NEUROLOGIE sau în ambulator, boli pe care le tratam sau dirijăm spre clinici de specialitate în vederea efectuării de investigaţii şi tratamente suplimentare.

Succesul salvării vieţii dumneavoastră înseamnă o colaborare perfectă între noi, cei responsabili, profesioniştii urgenţelor şi prezentarea în timp util a omului bolnav, astfel încât să ne bucurăm împreună de viitor.

Medic : Dr. Elena Enache

SUS