Instalare sistem de poştă pneumatică

La Spitalul Municipal Oneşti „Sfântul Ierarh Dr. Luca suntem preocupați în permanență de creșterea calității actului medical oferit pacienților, de instruirea permanentă a personalului, de dotarea cu aparatură medicală performantă și de eficientizarea procesului birocratic, implementând tehnologii noi, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de furnizare a serviciilor medicale.

Este cunoscut faptul că personalul medical trebuie să meargă dintr-o parte a spitalului în alta , pentru a transporta probe medicale, medicamente,documente, pierzându-se timp prețios și energie, în detrimentul îngrijirii pacienților.
În acest sens, la data de 15 aprilie 2022 am recepționat sistemul de poştă pneumatică, instalat în clădirea centrală, Maternitate, Infecţioase și Psihiatrie.
Sistemul consta într-un ansamblu de stații primire/trimitere conectate printr-o tubulatură de transport din Pvc, cu o lungime de 800 ml, o unitate de control centrală, suflantă cu accesorii ( motor trifazat care asigura parametrii necesari transportului capsulelor de transport), unitatea PC și software, precum și capsulele de transport. Elementele(probe laborator, medicamente , documente) care până acum erau transportate manual,vor ajunge de acum automat la destinație!
Sistemul de tip posta pneumatică poate transporta cu ajutorul capsulelor speciale, medicamente, diverse probe ( mostre laborator, urgențe ), probe de sânge sau documente, între secțiile spitalului. Prin acest sistem am conectat secțiile, corpurile de clădiri exterioare , laboratorul, farmacia și secretariatul spitalului!
Acest sistem tot mai folosit în domeniul sanitar, va rezolva problema timpului irosit de personalul medical transportând medicamente, probe laborator, documente, dintr-o parte a spitalului în alta, într-un timp foarte scurt (până la 8m/s), în orice moment al zilei, indiferent de starea vremii sau disponibilitatea personalului. Distanţa cea mai lungă, legătura cu Boli infecţioase , este străbătută de capsule în 2minute!
Procesul de transport inteligent pneumatic, este monitorizat, documentat și optimizat.
În conformitate cu reglementările de sănătate existente, stațiile sunt proiectate să funcționeze fără pierderi de aer în timpul operaţiunilor de trimitere/ primire. Frânarea pneumatică controlată de calculator, frânează automat capsulele înainte de sosirea lor în stație.
Sistemul pneumatic a fost proiectat, implementat și dat în folosință gratuită spitalului, de un producător care a realizat proiecte similare la alte spitale din țară, printre care și Spitalul de Urgență Oradea.
La prezentarea modului de funcționare a sistemului de poştă pneumatică și instruirea personalului implicat în utilizarea lui, au participat, medici , asistenți, farmaciști , biologi, tehnicieni medicali și alte categorii de personal care vor utiliza acest sistem .

Vezi video

SUS