Recuperarea activa a pacientului

si mijloce moderne de terapie a durerii cronice

Mijloace Moderne de Terapie a Durerii

Ce este Terapia durerii?

Este intrebarea cea mai frecventa pe care o aud nu doar de la pacienti, dar in mod uzual si de la medicii colaboratori.

O intrebare normala in conditiile in care durerea este inteleasa frecvent, nu ca o boala ci ca un simptom al unei boli de fond. Prevalenta pacientilor cu suferinta cronica dureroasa este de 20% in Europa, de 26% in USA – fata de 6% bolile coronariene 30% din pacientii cu varste intre 45-65 de ani acuza durere cronica cu durata mai mare de un an!

Pana nu demult pacientii stiau ca durerea e parte din viata si ca trebuie sa traiesti cu ea. Dar ce faci cand orice cauza organica de boala este tratata, vindecata, si totusi ramai invalidat cu un grad de suferinta profund, zi si noapte, luni si ani de zile, fara sa ai nici o speranta?

Ba, chiar mai rau, zilele devin tot mai „intunecate” pentru ca pe masura ce trece timpul, acest „simptom” devine tot mai sever! Si totusi aceasta specialitate a avut nevoie de secole sa apara … doar pentru ca … durerea trebuia sa fie parte din viata?!

Terapia Durerii a aparut in urma cu aproximativ 20 ani tocmai pentru ca nu mai acceptam sa traim in suferinta, si este o specialitate intr-o dinamica fara precedent.

Ne ocupam de tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronica sau subacuta, si care au ca rezultat o afectare severa a calitatii vietii. Si cand boala de fond este adresata si orice factor reversibil este tratat, cand patologia s-a vindecat dar durerea persista, atunci un specialist in Terapia Durerii poate readuce speranta.

SUS