COMUNICAT DE PRESĂ SPITALUL MUNICIPAL “SF. IERARH DR. LUCA” ONEŞTI

Referitor la decesul pacientului V.R.A., în vârstă de 4 ani, decedat în data de 21 ianuarie 2024, în Compartimentul de Primi Urgente a spitalului, facem următoarele precizări:

Pacientul  V.R.A. în vârstă de 4 ani,  a fost adus în data de 21 ianuarie 2024, ora 07.23, în STOP CARDIO-RESPIRATOR, fără semne vitale, de către mama, cu mijloace auto proprii.

În momentul prezentării în CPU,  mama nu a declarat afecţiuni cronice  anterioare ale copilului şi nu a putut preciza momentul instalării STOPULUI CARDIO-RESPIRATOR.

Personalul de garda din CPU împreună cu medicul AŢI, au început imediat – ora 07.23 manevrele de resuscitare, conform protocolului.

În ciuda eforturilor depuse de  echipa medicală, pacientul nu a răspuns la  manevrele de resuscitare,  şi ca urmare s-a declarat decesul la ora  08.15.

Rezultatul testului  rapid din saliva,  efectuat în Compartimentul  Primiri Urgente, a fost :

  • Gripa A – pozitiv
  • Gripă B – negativ
  • Test Covid – negativ

La examenul medico-legal,  proba necroptică prelevată a fost trimisă pentru diagnosticare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, Laboratoarele Naţionale de Referinţă, Laborator infecţii respiratorii virale, Centrul Naţional de Gripă Bucureşti.

Rezultatul emis , privind identificarea genomului virusului gripal  prin real-time RT-PCR conform Buletinului  de  analize nr. 564577-14/23.01.2024, a fost pozitiv pentru virusul gripal de tip A: Tip virus gripal – POZITIV VIRUS GRIPAL TIP A SUBTIP A-H3.

Cauzele decesului urmează a fi stabilite în urma raportului medico-legal definitiv.

Transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei, pentru această pierdere profundă, asigurând-o de întregul nostru sprijin şi compasiune.

Comitetul Director al Spitalului Municipal

“Sf. Ierarh dr. Luca” Oneşti

SUS