Medicină internă
MEDICI:
- Dr. Ciuchi Luminita Mariana – şef secţie – medic primar medicina interna cu competenta in ecografie
- Dr. Laura Daniela Sirrieh – medic specialist alergologie şi imunologie clinică
- Dr. Manolache Gabriela medic specialist medicina interna si gastroenterologie
- Dr. Emanuela Sarca – medic specialist gastroenterologie
- Dr. Oana Iosef – medic specialist diabet zaharat şi boli de nutriţie
- Dr. Oana Raluca Munteanu – medic specialist boli de nutriţie şi diabet zaharat;
Respect fata de pacient
Sectia noastra asigura consultatii si servicii de medicină internă la standarde inalte de calitate. Accentul cade pe sanatatea pacientilor, utilizandu-se pentru aceasta toate resursele existente.
Echipa actuala se compune din medici primari si specialisti de medicina interna, profesionisti de valoare si cu o vasta experienta clinica. Succesul ei se bazeaza pe constiinta si caldura sufleteasca, pe langa cunostinte si mijloace tehnice.
De cele mai multe ori cazurile internate in sectie sunt reprezentate de pacienţi cu patologie complexă, de toate tipurile, digestiva, respiratorie, cardio-vasculara, renala, hematologica, reumatologica, etc.
In majoritatea situatiilor, afectiunile sunt intricate, diagnosticul fiind pus prin colaborari in cadrul unor echipe multidisciplinare.
In functie de patologia existenta puteti beneficia fie de servicii medicale ambulatorii, fie de internare in spital. Se faciliteaza pe cat posibil accesul pacientilor la investigatii si tratamente cat mai eficiente si eventual gratuite, sau cu costuri cat mai reduse.
Serviciile oferite pacientilor nostri sunt variate si complete, si constau in:
- diagnosticul si tratamentul afectiunilor respiratorii (bronsite, pneumonii, pleurezii, fibroze pulmonare, astm bronsic, etc)
- diagnosticul afectiunilor aparatului cardio-vascular (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, miocardite, pericardite, tulburari de ritm ale inimii, etc ), managementul acestora si al factorilor de risc (de ex.: dislipidemii) precum si întârzierea progresiei insuficientei cardiace;
- diagnosticul si tratamentul afectiunilor digestive (ictere, hepatite cronice, ciroza hepatica, pancreatite cronice, ulcerul gastric si duodenal, refluxul gastro-esofagian, dischinezia si litiaza veziculara biliara, rectocolitele ulcero-hemoragice, etc); aici mentionam si terapia antivirala hepatica (Interferon)
- diagnosticul si tratamentul afectiunilor renale: glomerulonefrite, sindrom nefrotic, infectii ale tractului urinar, litiaza renala, etc;
- diagnosticul sindromului anemic si dupa caz, tratamentul afectiunilor hematologice;
- diagnosticul si tratamentul afectiunilor reumatologice: poliartrita reumatoida, guta, colagenoze (lupus eritematos, sclerodermie), vasculite.
Consultatiile riguroase si complete asigura acuratetea diagnostica.
Sustinerea diagnosticelor din punct de vedere clinic, functional si imagistic este posibila prin efectuarea unei largi game de investigatii si teste de laborator:
- investigatii de laborator: analize de sange, urina, screening sau complexe;
- electrocardiograme de repaus si de efort;
- ecografii toracice(parietala, pleuro-pulmonara, mediastinala)
- ecografii de parti moi(mamara, tiroidiana, sistem ganglionar, etc)
- ecografii abdominale ( cu depistarea precoce a proceselor posibil neopalzice), inclusiv ecografie Doppler abdominala
ecocardiografii- mod 2D, Doppler color, pulsat si continuu; - explorari endoscopice variate- de ex. esofago gastro duodenoscopii (cu depistarea precoce a cancerului gastric si esofagian), rectosigmoidoscopii/ colonoscopii (cu depistarea precoce a cancerului rectal sau de colon), bronhoscopii, cistoscopii, laparoscopii, colposcopii, etc…
- probe functionale respiratorii.
- explorari radiologice variate
- Tomografie computerizata (CT) – scanarea organelor interne, oaselor, vaselor de sange, etc.
Puncte tari
|
Puncte slabe
|
Oportunitati
|
Amenintari
|