Comunicat 24.03.2020 – Spitalul Municipal Onesti „Sfântul Ierarh Dr. Luca”

În urma teleconferinței avute cu secretarul de stat Bogdan Moldovan și directoriul DSP pe țară la care au participat toți directorii DSP din țară și managerii de la toate spitalele din județ s-a stabilit strategia privind gestionarea crizei COVID-19 în următoarea perioadă.
La nivelul județului Bacău s-a hotărât ca spitale COVID-19 să fie Spitalul Judetean Bacău si Spitalul Buhuși.

Spitalul Municipal Onești va fi spital suport COVID-19, respectiv va trata urgențele medico-chirurgicale ale persoanelor aflată în izolare la domiciulu sau carantinare în diverse localități.
Preluarea persoanei care va a avea o urgență medico-chirurgicală se va face cu ambulanța și se va verifica prezența ei pe lista de izolați sau carantininați.
Pentru a putea desfasura activitatea, am solicitat conducerii ministerului, dotarea cu aparatură medicală specifică și materiale de protecție a personalului medical.

Am informat conducerea ministerului, Directia de Sănătate Publică Bacău că, Spitalul Onesti nu va primi nici un pacient până când nu i se va asigura protecția personalului cu materialele de protecție necesare și în cantități suficiente!
In aceste momente trebuie să înțelegem că toate spitalele din România sunt in lupta cu COVID-19, direct sau suport, și în funcție de evoluția pandemiei, întregul sistem sanitar va trata coronavirus!

In această luptă, vom asigura personalului medical infrastructura medicală și protecția necesare, circuite sigure, organizarea activității care să permită confortul fizic și psihic, astfel încât să trecem cu bine peste această mare încercare.

 

Comitetul director

 

Lista cu solicitarea de aparatură și materiale sanitare de protecție către minister prin DSP Bacău

Lista cu solicitarea de aparatură și materiale sanitare de protecție către minister prin DSP Bacău

 

SUS