Campanie de conștientizare a gripei 2022

ECDC

Campania de conștientizare a gripei este marcată în Regiunea Europeană a OMS în fiecare an, în octombrie. Acesta își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța vaccinării pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor și să crească gradul de utilizare a vaccinării împotriva gripei sezoniere a persoanelor cu factori de risc subiacente.

Campania este organizată de  OMS/Europa  și are ca scop creșterea gradului de utilizare a vaccinării împotriva gripei sezoniere a persoanelor din grupurile de risc.

ECDC sprijină Săptămâna de conștientizare a gripei prin furnizarea de dovezi științifice privind vaccinarea și promovarea adoptării vaccinării în rândul grupurilor de risc și prioritare.

De ce o campanie specifică împotriva gripei?

Gripa este de obicei ușoară și majoritatea oamenilor se recuperează rapid, dar unii oameni prezintă un risc ridicat de complicații grave, dintre care unele pot pune viața în pericol și pot duce la deces. Bătrânii, femeile însărcinate, copiii mici și persoanele cu afecțiuni de bază sunt mai predispuse decât alții să dezvolte boli severe dacă ar trebui să fie infectate. În plus, lucrătorii din domeniul sănătății sunt mai expuși zilnic la diferite viruși, inclusiv virusul gripal, și ar trebui să fie vaccinați pentru a se proteja pe ei înșiși și pe pacienții lor.

Gripa este o boală cu costuri sociale și economice mari, iar vaccinarea este cea mai bună modalitate de a preveni boala. Pe măsură ce virusurile gripale se schimbă, vaccinarea împotriva gripei este necesară în fiecare an pentru a ține pasul cu virusurile circulante. În emisfera nordică, circulația gripală sezonieră se observă între noiembrie și până în mai, deci octombrie este momentul optim pentru a primi o vaccinare antigripală.

Alăturați-vă inițiativei de a crește acoperirea vaccinării prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța vaccinării!

Link-uri utile
Atlas de Supraveghere a Bolilor Infecțioase

http://atlas.ecdc.europa.eu/public/index.aspx

https://www.ecdc.europa.eu/en/seasonal-influenza

 

SUS