18 Noiembrie – ZIUA EUROPEANĂ A INFORMĂRII DESPRE ANTIBIOTICE

ZIUA EUROPEANĂ A INFORMĂRII DESPRE ANTIBIOTICE

O INIȚIATIVĂ EUROPEANĂ ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII

Ziua Europeană de Conștientizare a Antibioticelor (EAAD) 2022

„Ajută-ne să sărbătorim cea de-a 15-a Zi Europeană de Conștientizare a Antibioticelor!„

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) împreună cu autoritățile de sănătate din Uniunea Europeana au lansat Ziua Europeana a Informării despre Antibiotice, o inițiativa europeana de sănătate publica, care este marcata anual pe data de 18 noiembrie.

Campanie digitală

ECDC va continua colaborarea cu ambasadorii rețelelor sociale din țările UE/SEE. Acești ambasadori produc conținut despre rezistența la antimicrobiene, utilizarea prudentă a antibioticelor și EAAD în general. Aceștia vor distribui conținutul între 17 și 24 noiembrie în limbile naționale.

Anul acesta se vor lansa și 5 videoclipuri care evidențiază cele mai importante concepții greșite despre rezistența la antimicrobiene și despre antibiotice, de exemplu sunt antibioticele eficiente împotriva COVID-19, gripă sau răceală? Oamenii sau animalele devin rezistente la antibiotice? Desigur, răspunsul la ambele este nu!

La fel ca în 2021, pe site-ul web al EAAD va fi publicat un instrument interactiv, prezentând resursele naționale și ambasadorii rețelelor sociale din fiecare țară, precum și cele mai recente date privind rezistența la antimicrobiene și consumul de antimicrobiene în UE/SEE.

Evenimente digitale

Pe 17 noiembrie, între orele 11:00 și 12:00 CET, va avea loc o  conferință  de presă , unde directorul ECDC, Andrea Ammon, precum și experți tehnici vor publica cele mai recente date privind rezistența la antimicrobien și consumul de antimicrobien în UE/SEE. Înregistrați-vă la conferința de presă.

Pe 17 noiembrie, între orele 13:00 și 16:00 CET, ECDC va găzdui  evenimentul de lansare digitală EAAD  cu tema „ prevenirea rezistenței antimicrobiene împreună”. Acesta va prezenta discursuri principale la nivel înalt, precum și un panel științific – toate vor oferi o imagine de ansamblu asupra situației actuale din UE/SEE în ceea ce privește politica, datele și măsurile necesare pentru a continua abordarea rezistenței la antimicrobiene. Acest eveniment este gratuit și deschis pentru public. Înregistrați-vă aici pentru evenimentul de lansare digitală.

Implică-te pe rețelele sociale

Hashtag-uri în jurul campaniei

Alăturați-vă discuției online folosind #EAAD și #AntimicrobialResistance. Aceste hashtag-uri sunt folosite în țări, în diferite limbi și de un număr mare de parteneri și părți interesate. Folosește-le și evidențiază-ți propriul conținut pe sau în jurul EAAD!

Releu global Twitter

Organizațiile din întreaga lume vor scrie pe Twitter despre  #AntibioticResistance  și  #WAAW  pe  18 noiembrie  pentru a crește gradul de conștientizare despre această problemă și despre ce se poate face împreună pentru a o preveni. Dacă doriți să participați, asigurați-vă că postați acest lucru prin contul dvs. de Twitter în orice moment pe 18 noiembrie, folosind acele două hashtag-uri și cele care sunt relevante pentru dvs.

Obțineți cele mai recente date

Cu ocazia EAAD, ECDC va publica date de supraveghere privind rezistența la antimicrobiene și consumul de antimicrobiene în UE/SEE pe baza celor mai recente date (2021). Vedeți rapoartele de anul trecut bazate pe datele din 2019 pe  pagina de lansare a EAAD 2021 .

https://antibiotic.ecdc.europa.eu/ro

SUS